Εγγραφές στη Νέα Παιδεία

Η διαδικασία εγγραφών στα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία» περιλαμβάνει τρεις φάσεις

Η καλή επικοινωνία μεταξύ Σχολείου και Οικογένειας έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Η πρώτη φάση της διαδικασίας εγγραφής, περιλαμβάνει τη γνωριμία με τους γονείς.

Οι γονείς των νέων μαθητών και μαθητριών, κατόπιν ραντεβού, επισκέπτονται το Σχολείομας και ενημερώνονται διεξοδικά για τη λειτουργία του, το Πρόγραμμα Σπουδών, τις παροχές, τις υπηρεσίες και τις πολυάριθμες δραστηριότητες.

Η ενημέρωση αυτή πραγματοποιείται από τη Διευθύντρια του Σχολείου και περιλαμβάνει παράλληλα ξενάγηση στις αίθουσες διδασκαλίες και τους υπόλοιπους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Συναντήσεις γνωριμίας πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η δεύτερη φάση της διαδικασίας εγγραφής, περιλαμβάνει τη γνωριμία και προσωπική συνέντευξη με το ίδιο το παιδί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, τα παιδιά συνομιλούν με την Παιδοψυχολόγο και τους Εκπαιδευτικούς και συμπληρώνεται ένα σύντομο ερωτηματολόγιο γνωριμίας και διαγνωστικό τεστ.

Στη συνάντηση αυτή, αξιολογούμε τις γνώσεις του παιδιού στα βασικά μαθήματα της τάξης που φοιτά ήδη (γλώσσα και μαθηματικά), χωρίς να απαιτείται καμία από μέρους του προετοιμασία.

Για τα παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α’ Δημοτικού, η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται παρουσία και Νηπιαγωγού και περιλαμβάνει «παιχνίδια» δεξιοτήτων τα οποία απαιτούνται για την ομαλή τους μετάβαση στην επόμενη βαθμίδα.

Επιπλέον γίνεται ξενάγηση των παιδιών στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού ώστε να εξοικειωθεί με το περιβάλλον του νέου του Σχολείου.

Η τρίτη φάση περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της εγγραφής. Μετά τη συνάντηση γνωριμίας με το παιδί, γίνεται αξιολόγηση των μαθητών με βάση το ερωτηματολόγιο γνωριμίας και το διαγνωστικό τεστ(σχόλια από την Παιδοψυχολόγο, τη Διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς), ειδοποιούμε τους γονείς για την εγγραφή του και τους ενημερώνουμε για τις απαραίτητες ενέργειες, τα δικαιολογητικά,τα σχολικά είδη και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις εγγραφές στο Δημοτικό μας Σχολείο ή αν επιθυμείτε να κλείσετε ένα ραντεβού  γνωριμίας για να ενημερωθείτε δια ζώσης ή διαδικτυακά μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο επικοινωνίας 210 53.22.846. 

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, συμπληρώσετε την ηλεκτρονική Φόρμα Επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Συμπληρώστε την φόρμα

ΝΕΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Στα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία» δίνουμε μεγάλη έμφαση στην υποδοχή των νέων μαθητών μας και δημιουργούμε όλες τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να ενταχθούν ομαλά στο νέο τους σχολικό περιβάλλον.

Για αυτό το λόγο γίνεται:

 

Υποτροφίες

Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία», συνεχίζοντας την πολιτική ενθάρρυνσης της αριστείας, προκηρύσσουν υποτροφίες που απονέμονται σε αριστούχους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. Κριτήριο για την απόκτησή τους είναι η άριστη επίδοση και διαγωγή. Συγκεκριμένα, το σχολείο προσφέρει τις ακόλουθες υποτροφίες:

 

Με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύεται η προσπάθειά τους και τους δίνεται η δυνατότητα συνέχισής της στο δυναμικό περιβάλλον του σχολείου μας. Ο πρώτος μαθητής της κάθε τάξης λαμβάνει υποτροφία που φθάνει στο 30% των διδάκτρων.

Ως κριτήρια επιλογής ορίζονται τα εξής:

 1.        Η άριστη επίδοση στις τάξεις Α’ και Β’ Γυμνασίου
 2.        Η άριστη επίδοση στο Α’ τετράμηνο της Γ’ Γυμνασίου
 3.        Η διάκριση στις γραπτές εξετάσεις(Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά ή Αρχαία)
 4.        Η προσωπική συνέντευξη στην οποία θα κληθούν οι υποψήφιοι με τις υψηλότερες βαθμολογίες στις γραπτές εξετάσεις.
 5.        Τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.
 6.        Προσωπικό Portfolio (εάν υπάρχει)

Οι υποτροφίες αφορούν μαθητές που δεν φοιτούν στο σχολείο μας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών αποτελεί βασική προτεραιότητά μας.Το Γραφείο Κίνησης του Σχολείου μας εξασφαλίζει τη δυνατότητα παραλαβής και παράδοσης των μαθητών στην πόρτα του σπιτιού τους, ενώ φροντίζει να επιτυγχάνει την καλύτερη δυνατή χρονική διάρκεια των δρομολογίων.

Παράλληλα, διενεργείται σχολαστικός έλεγχος στη συντήρηση των σχολικών λεωφορείων, ενώ ο πλήρης εξοπλισμός τους με συστήματα εντοπισμού (GPS) επισφραγίζει τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Οι εκπαιδευτικοί μας είναι κατάλληλα καταρτισμένοι, ενώ πραγματοποιούνται προγράμματα επιμόρφωσής τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τέλος, υποστηρίζονται στο παιδαγωγικό τους έργο από έμπειρους σχολικούς συμβούλους και την παιδοψυχολόγο του σχολείου μας.

Το σχολείο διαθέτει ιατρείο με γιατρό, με στόχο την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση θεμάτων υγείας των μαθητών.

Ναι. Η παιδοψυχολόγος αποτελεί μέλος του σχολείου μας εδώ και αρκετά χρόνια, έχοντας τις γνώσεις και την εμπειρία να υποστηρίζει αποτελεσματικά το έργο μας.

Η συνεργασία σχολείου – γονέων είναι μεγάλης σημασίας για την πρόοδο και την εξέλιξη των παιδιών. Η επικοινωνία πραγματοποιείται με πολλούς τρόπους:

 1. Καθημερινή γραπτή ενημέρωση, με το τετράδιο επικοινωνίας μαθητή.
 2. Επικοινωνία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας MicrosoftTeams.
 3. Μηνιαίες συγκεντρώσεις γονέων.
 4. Τηλεφωνική και προσωπική επικοινωνία όπου κρίνεται αναγκαίο.
 5. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
 6. Online ενημέρωση σε περιόδους αναγκαστικής αναστολής λειτουργίας των σχολείων

 

Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε άμεσα με κάποιον εκπαιδευτικό, μπορείτε να καλείτε ανά πάσα στιγμή τη Γραμματεία του Σχολείου η οποία θα αναλάβει να τον ενημερώσει.Επίσης στην ηλεκτρονική μας πλατφόρμα αναρτάται υλικό που αφορά ενημέρωση για εκδηλώσεις, δράσεις και τη γενικότερη σχολική ζωή.

Το σχολείο μας δίνει μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της καθαριότητας και της υγιεινής. Οι αίθουσες καθαρίζονται και απολυμαίνονται καθημερινά, μετά το πέρας των μαθημάτων. Επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, το προσωπικό καθαριότητας του σχολείου μεριμνά για την καθαριότητα στις τουαλέτες.

Το σχολείο μας οργανώνει πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Bazaar, επετειακές γιορτές, θεατρικές παραστάσεις και μουσικοχορευτικά δρώμενα, περιβαλλοντικές δράσεις και  αθλητικές εκδηλώσεις.

Η Αγγλική γλώσσα διδάσκεται από το Νηπιαγωγείο, ενώ η Γαλλική, Γερμανική ή Ιταλική Γλώσσα προσφέρονται ως επιλογές δεύτερης ξένης γλώσσας από την Γ΄ Δημοτικού. Στο Γυμνάσιο διδάσκονται και τα Ισπανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα.