Ιστορία

Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία» γεννήθηκαν, μέσα από το όραμα ενός ζεύγους εκπαιδευτικών να δημιουργήσει ένα σύγχρονο και καινοτόμο σχολείο που θα αναδείκνυε τις ικανότητες και δεξιότητες κάθε μαθητή, θα τον βοηθούσε να κατακτήσει με το σωστό τρόπο τη γνώση, ενώ παράλληλα θα τον ενθάρρυνε να αναπτύξει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή του.

1980
Artboard 1
Ίδρυση Νηπιαγωγείου

 

Το 1980, η Άννα Παπασταύρου και ο Θωμάς Ντάγκας, ιδρύουν στο Δάσος Χαϊδαρίου ένα Νηπιαγωγείο, σ’ ένα ευρύχωρο και φωτεινό κτήριο με έναν υπέροχο κήπo.

Η νηπιαγωγός Άννα Παπασταύρου εφαρμόζει πρωτοποριακές - για την εποχή - μεθόδους διδασκαλίας και σύντομα το πρώτο σχολείο της οικογένειας Ντάγκα καθιερώνεται ως πρότυπο για τη Δυτική Αττική Νηπιαγωγείο.

1992
Artboard 1
Ίδρυση Δημοτικού «Νέα Παιδεία»

 

Το 1992 ιδρύεται το Δημοτικό «Νέα Παιδεία», σε ένα θαυμάσιο κτήριο σε έκταση 3000 τμ. Το 1996 η «Νέα Παιδεία» έχοντας ήδη αφήσει τη δική σφραγίδα στο χώρο της εκπαίδευσης, προχωρά στην κατασκευή του Παιδικού σταθμού και ενός υπερσύγχρονου κολυμβητηρίου, που στεγάζονται εντός του Σχολείου.

2003
Artboard 1
Ίδρυση Γυμνασίου - Λυκείου «Νέα Παιδεία»

 

Το 2003 τα Εκπαιδευτήρια "Νέα Παιδεία", έχοντας αποκτήσει την εμπιστοσύνη και την αποδοχή των γονέων και των μαθητών της Δυτικής Αττικής, κατασκευάζουν σε μία έκταση 15 στρεμμάτων  το Γυμνάσιο και το Λύκειο «Νέα Παιδεία» δημιουργώντας έτσι έναν εκπαιδευτικό οργανισμό, που διαθέτει όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης.

Η οικογένεια Ντάγκα δημιούργησε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό, που όσο κι αν μεγαλώνει σε αριθμό μαθητών, εκπαιδευτικών κι εργαζομένων, δε χάνει τη φυσιογνωμία ενός οικογενειακού σχολείου. Τα παιδιά της οικογένειας Ντάγκα, Μαρία και Σπύρος, έχοντας ως πρότυπο τους γονείς τους, σπουδάζουν και οι ίδιοι εκπαιδευτικοί και έχοντας αποκτήσει εξειδικευμένες γνώσεις στην παιδαγωγική και τη διοίκηση σχολικών οργανισμών, συμβάλλουν με τις καινοτόμες ιδέες τους στη δυναμική εξέλιξη των Εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία, διατηρώντας βαθιά πίστη στη μεγάλη αποστολή του Σχολείου.

Τα Εκπαιδευτήρια “Νέα Παιδεία» διανύουν φέτος την 40η χρονιά τους. Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από τότε μέχρι σήμερα. Αυτό όμως που δεν έχει αλλάξει είναι οι αξίες και οι αρχές μας, οι οποίες παραμένουν ακλόνητες.

Στην εποχή των ταχύτατων αλλαγών, της έκρηξης των γνώσεων και της κρίσης των αξιών, η Παιδεία καλείται να παίξει πρωταρχικό ρόλο. Σε αυτές τις συνθήκες, η πρόκληση για τη Νέα Παιδεία δεν είναι απλώς να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αλλά και να τα συνδυαμορφώσει.

Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία», στα 40 χρόνια λειτουργίας τους, έχουν κερδίσει την αναγνώριση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ίδιας της κοινωνίας.

Η Νέα Παιδεία, μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και διαδικασίες, διαμορφώνει τις συνθήκες για την ανάπτυξη ενός Σχολείου Παιδείας και Πολιτισμού, ενός Σχολείου που Πρωτοπορεί.

Στη «Νέα Παιδεία» η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται με καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους και με την αξιοποίηση σύγχρονων μέσων που στοχεύουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών μαςκαι στην καλλιέργεια ποικίλων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα.

Στο Σχολείο μας, τα παιδιά εισάγονται στη διαδικασία της μάθησης, αναπτύσσουν την αγάπη για το διάβασμα και αποκτούν ένα στέρεο γνωστικό υπόβαθρο, απαραίτητο για έναν καλλιεργημένο άνθρωπο και πολίτη του μέλλοντος.

Εκπαιδεύουμε τους μαθητές μας ώστε να αποκτήσουν μια ισχυρή και ολόπλευρη προσωπικότητα, να κατακτήσουν τη γνώση, να οξύνουν την κριτική τους ικανότητα, να αναπτύξουν τα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα τους, να μάθουν να συμβιώνουν ως ώριμοι πολίτες.

Στα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία»